فهرست مطالب
درمان کمبود تستوسترون در مردان و تنظیم سریع آن
در بدن زنان و مردان انواع مختلفی از هورمونها ترشح میشود که بر روی عملکرد و فعالیت های بدن نقش اساسی دارند. یکی از این هورمونها که به طور مشترک در بدن مردان و زنان یافت میشود و تعادل و توازن آن از اهمیت بالایی برخوردار است، هورمون تستوسترون است.
میزان این هورمون در مردان بیشتر از زنان بوده و در بدن مردان از اهمیت خاصی برخوردار است. این هورمون از دوران بلوغ در بدن مردان ترشح میشود و کمبود آن در هر دورهای از زندگی مردان میتواند اختلال ایجاد کند.
عدم تعادل این هورمون منجر به ایجاد عوارض جبران ناپذیری میشود به همین دلیل نیاز است هر چه سریعتر درمان کمبود تستوسترون در مردان صورت بگیرد.
تستوسترون چیست؟
در قدم اول با هورمون تستوسترون آشنا میشویم. تستوسترون از زمان بلوغ مردان و زنان در بدن ترشح میشود که در مردان نسبت به زنان ترشح بیشتری دارد. این هورمون در واقع یک هورمون مردانه بوده که مقدار ترشح آن بسیار مهم است و باید در رنج 300 تا 1000 نانو گرم بر دسی لیتر باشد و اگر اندازه تولید آن در بدن کاهش یابد باید حتما به دنبال درمان کمبود تستوسترون در مردان باشید. ترشح منظم این هورمون در مردان موجب:
- رشد عضلانی بدن
- تقویت و استحکام استخوانها
- صدای بم مردانه
- رشد موهای صورت و نواحی دیگر
- تولید اسپرم
- تولید گلبول قرمز
- افزایش میل جنسی
- افزایش حافظه
- بهبود خون رسانی قلب
- حال خوب
علائم کاهش هورمون تستوسترون
هورمون تستوسترون به طور طبیعی در بدن تا سن ۳۰سالگی ترشح میشود و ترشح مداوم دارد، با گذر از سن ۳۰سالگی مقدار تستوسترون طبیعی خون کاهش پیدا میکند به طوری که در سال یک درصد از ترشح تستوسترون از بیضه ها کاهش پیدا میکند. هنگامی کاهش تستوسترون از خون غیرطبیعی است که فرد زیر ۳۰سال باشد، این فرد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و علائم را گزارش کند و به درمان کمبود تستوسترون در مردان بپردازد. این علائم شامل:
- مشکلات جنسی
- کاهش میل یا تحریک جنسی
- ناباروری
- ریزش سریع مو
- کاهش حجم عضلات
- افزایش چربی بدن
- بزرگ شدن سینهها
- اختلالات در خواب و استراحت
- خستگی مداوم
- افسردگی و گوشه گیری
- کج خلقی و درگیری فکری
دلایل کاهش هورمون تستوسترون
این هورمون به دلایل مختلفی در سنین پایین ۳۰سال کاهش مییابد که در اینجا به چندین علت مهم اشاره میکنیم:
- چاقی و اضافه وزن
- مصرف دخانیات
- مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی
- مصرف الکل
- افزایش فشار خون
- مصرف داروها به صورت خودسرانه
- بیماریهایی همچون سندروم داون، سندروم کالمان، کبد چرب و…
- شیمی درمانی و رادیوتراپی
- دیابت و ایدز
بهترین روش درمان کمبود تستوسترون و تنظیم آن
کمبود تستوسترون یکی از مشکلات جدی در آقایان است که نیازمند درمان سریع است. این هورمون در صورتی که در خون کاهش یابد عوارض جدی را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل بهتر است برای تنظیم آن راه های درمان را پیش گرفت. درمان میتواند توسط مواد طبیعی و در دسترس یا توسط داروهای شیمیایی صورت بگیرد. از راههای درمان کمبود تستوسترون در مردان و تنظیم آن میتوان به:
• مصرف پروتئین: مصرف مواد غذایی پروتئینی همچون مرغ، گوشت، تخم مرغ و… موجب افزایش حجم عضلات و ماهیچهها و همچنین تقویت ترشح هورمون تستوسترون میگردد. لازم به ذکر است مصرف پروتئین رابطه مستقیمی با ترشح هورمون های مردانه دارد.
• مصرف ماهی: گوشت ماهی و انواع آبزیان شامل ۹۰درصد هورمون تستوسترون است که علاوه بر افزایش سطح تستوسترون دارای ویتامینهای گروهB نیز میباشد.
• مصرف عسل و مواد مغذی: عسل علاوه بر تمامی مزایایی که دارد، دارای بور است که موجب افزایش سطح تستوسترون خون میگردد. مواد مغذی نیز همانند بادام میتواند میل جنسی را در زنان و مردان بالا ببرد به همین خاطر مصرف مداوم آن میتواند اثرات خوبی را بر جای بگذارد و از بهترین درمان کمبود تستوسترون در مردان به شمار می رود.
راه حل کاهش تستوسترون با مکملهای اصل
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که آیا راههای سریع تری برای درمان کاهش تستوسترون و تنظیم آن وجود دارد یا خیر؟ باید در جواب این سوال ذکر کنم که بله روشهایی مختلف دیگری نیز برای جبران کاهش این هورمون موجود است. در ادامه با بهترین این روشها آشنا میشویم.
- مکملها: یکی از راههای مطمئن و آسان در درمان قطعی کاهش تستوسترون و تنظیم آن، مصرف مکملها است. مکملها تاثیر آزاد سازی هورمون را سریعتر انجام میدهد و با مصرف مداوم آن میتوانید با یک دوره مصرف به طور کامل بهبود پیدا کنید. یکی از این مکملها، مکمل مردان سائوپالمتو افترایو است. این مکمل دارای ویژگیهای خاصی شامل: بهبود عملکرد پروستات، تنظیم سطح تستوسترون خون، تقویت مو و جلوگیری از ریزش، تقویت سیستم ایمنی بدن آقایان و… است. این مکمل ساخت آمریکا بوده و یکی از بهترین مکملها در درمان کمبود تستوسترون در مردان و بیماران به شمار میآید.
- ژل موضعی: یکی دیگر از راههای شیمیایی که میتواند در درمان موثر باشد، مالش ژل های موضعی بر روی نقاطی مانند بازوها، شانهها و ران است. اینکار میتواند برای افرادی که تمایلی به خوردن قرص ندارند گزینه خوبی باشد.
- تزریق هورمون: راه آخر تزریق هورمون است. اینکار تنها با تجویز پزشک امکان پذیر است و معمولا برای زوجهای نابارور تجویز میگردد و پزشک این تزریق را جهت درمان کمبود تستوسترون در مردان انجام می دهد.
پیشگیری از کمبود تستوسترون در بدن
رعایت یک سری نکات مهم در زندگی منجر به سلامتی بیشتر در تنظیم هورمونها میشود. تعادل هورمونها چه در بدن آقایان و چه در بدن زنان بسیار مهم بوده و لازم است به این نکته توجه اساسی شود. برای جلوگیری از ابتلا به این نوع بیماری لازم است افراد نکاتی را در سبک زندگی خود رعایت کنند که این نکات شامل:
- وزن خود را در حد نرمال و طبیعی نگه دارید.
- از مصرف دخانیات و مشروبات الکی بپرهیزید.
- برنامه غذایی متعادل داشته باشید.
- پروتئین را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- ورزش و پیاده روی را فراموش نکنید.
- مواد مغذی را به اندازه کافی استفاده کنید.
- از استرس و شرایط محیطی استرس زا دوری کنید.
- مکملهای ویتامینی و میوه را حتما به برنامه غذایی خود بیفزایید.
- استراحت و خواب با کیفیت داشته باشید.
کلام آخر
هورمون تستوسترون یک هورمون مردانه است که اکثر فعالیتهای بدن زیر نظر این هورمون انجام میشود. در صورت کمبود این هورمون عارضههای شدیدی به وجود میآید پس بهتر است با مشاهده علائم ذکر شده در بدن خود حتما به یک پزشک متخصص برای تشخیص و درمان کمبود تستوسترون در مردان مراجعه کنید چرا که تشخیص قطعی تنها توسط پزشک متخصص انجام میشود، بعد از تشخیص با تجویز پزشک میتوانید یکی از راههای درمان را پیش بگیرید.